Search
Close this search box.

Rrjeti i organizatave Zeri i te Rinjve

Me shume ze per te rinjte

Term of Reference – Pool of Expert

Term of Reference – Pool of Expert

Term of Reference – Pool of Expert

14/01/2023

Posted on: January 14, 2023

Deadline: February 17, 2023

Title/Subject: Youth Voice Network of Organisations calls for expertise in various program areas and invites experts to express their interest.

SHORT DESCRIPTION OF THE ORGANISATION’S EXISTING OPERATIONS

“Youth Voice” Network of Organisations is a non-governmental society established on July 20th 2018 (with the District Court of Tirana with Decision no. 5974) with the mission to mobilise, integrate and strengthen the youth potential through awareness, information, advocacy and lobbying services in education, care, health, and employment areas.   This network comprises 21 organisations and youth clubs specialising in sexual and reproductive health and rights, education, social and health services, human rights, community work, working with marginalised and disadvantaged groups, youth, peace and security.

The network has extended its work in 16 municipalities: Shkodër, Roskovec, Belsh, Korçë, Pogradec, Cërrik, Durrës, Fier, Maliq, Krujë, Dibër, Lezhë, Përmet, Urë Vajgurore, Shijak, Tirana.

The Youth Voice Network was initially established informally as a network of organisations in 2014 as part of the regional “Youth Voice” campaign, with the support of the United Nations Population Fund (UNFPA), as part of the global campaign for the inclusion of young people in the global sustainable development agenda 2030.

Since the formalisation of the Network on July 20th, 2018, the “Youth Voice” network of organisations has been working on education and awareness of young people, especially vulnerable groups, to increase their access to services provided in the community. The network has also cooperated with local government and local social welfare institutions to increase the participation of young people in decision-making processes at the central and local levels and strengthen their voice and role.

To achieve our goals and strategic objectives, the YVNO engages in processes that require high-level expertise in the fields of sexual and reproductive health and rights, gender equality, child protection, child labour, child trafficking and exploitation, juvenile justice, youth development, disaster risk reduction, inclusive education, good governance, decentralization of services for children, families, and vulnerable communities. External experts mainly undertake these processes under close supervision and collaboration with the technical staff of the YVNO.

In this context, the YVNO is opening this call for expressions of interest and willingness to engage with experts/consultants who will compete to be part of the consultancy list for the 2023 year, offering a range of services in various areas of expertise as specified in the sections below.

Types of expertise/consultancy required:

 • Training module design
 • Providing training (physically or online)
 • Assessment of need
 • Evaluation and review
 • Research and analysis
 • Designing processes (strategy, advocacy/lobbying, roadmap, etc.)
 • Legal review and drafting of legal acts
 • Raising Institutional Capacities
 • Designing, drafting of policies and recommendations for different situations of children’s rights;
 • Lecture or Facilitation of seminars or conferences
 • Production of promotional materials, videos, web design, etc.

Required/preferred areas of expertise are:

 • Education
 • Policy and social protection
 • Sexual and Reproductive Health
 • Youth peace and Security
 • Human rights and gender equality
 • Central and local government
 • Health
 • Innovation and Multimedia products

Interested experts are welcome to express their interest and willingness to collaborate with the YVNO via email: albyouthvoice@gmail.com by February 17, 2023 ose ne adresen postare: Rruga “Bulevardi Bajram Curri”, Nd. 280, H5, Ap.4, Tiranë 1015, Shqipëri

The confirmation message should include at least:

 1. The field(s) of interest
 2. CV
 3. And any other documents you consider necessary.

Only Selected experts will be notified, and part of the list of experts will be contacted by the YVNO according to the requirements and needs in projects and initiatives for the 2023 year. The YVNO is committed to a transparent process while maintaining the confidentiality of the personal data of each expert/engaged person.

Publikuar se fundmi

bashkohuni me Komunitetin!

na ndiqni ne social media

bashkohuni me Komunitetin!

Merr me email informacione, evente dhe lajmerime.

Metodat Mbrojtëse

Cilat janë pasojat që mund të vijnë nga mos-përdorimi i masave mbrojtëse? Boom! Sot do të flasim për një temë mjaft serioze, por ne do ta mbajmë atë cool dhe interesante për ju:. Mos u largoni  sepse çdo informacion mund të jetë i dobishëm per ju dhe bashkëmoshatarë tuaj . Mos-përdorimi i masave mbrojtëse gjatë marrëdhënieve seksuale mund të sjellë disa pasoja, përfshirë:

Paketa e veglave “DesYing”- Shqip

Kjo paketë veglash ofron informacion dhe burime praktike për të mbështetur punonjësit e të rinjve dhe punonjësit e informacionit për të rinjtë, me qëllim për të krijuar shërbime me të rinjtë. Është një hyrje në Dizenjimin e Shërbimeve. Ky botim është fryt i projektit “DesYIgn”, financuar nga Programi Erasmus+ i Bashkimit Evropian Autorë: Arielle Tye, ProMo-Cymru në bashkëpunim me konsorciumin DesYIgn  Dizajner grafik: Auguste Poskaite, ProMo-Cymru  Përkthimi: Youth Voice Network of Organisations (YVNO)

Youth Voice Blog

“Ndryshimi fillon tek vetja“ — Erika Zeqaj, Pjesëmarrese “Akademia e të Drejtave të Minoriteteve 2023” Pas një periudhe historike të gjatë si një shtet ku kemi kaluar pushtime, kolonializëm dhe komunizëm, Shqipëria erdhi në një gjendje ku kishte nevojë për një ndryshim thelbësor. Shumë mendojnë se ky ndryshim po vjen ngadalë dhe se ka ardhur, por unë nuk mendoj ashtu. Kur flas për ndryshim, gjëja e parë që mendoj nuk është ndryshimi i reformave ligjore

en_USEnglish